További cikkeink a témában

Fogyás kakukkfű, Györgytea Mezei kakukkfű (Thymus serpyllum) - Györgytea

Kakukkfű A kakukkfű latin neve a thümosz szóra vezethető vissza, melynek jelentése füst, így valószínűleg a növény erős illatára utal. Már az ókori Egyiptomban is használták, a tüdőre és a légutakra kifejtett jótékony hatását azonban csak a középkorban ismerték el.

A kakukkfű vize egészséges-e? Ezt szem előtt tartva, melyek a kakukkfű mellékhatásai?

Amellett, hogy a kakukkfű antibakteriális és emésztésjavító hatása számos ételt - különösen a húsokat - könnyebben emészthetővé tesz, a növényt gyógyítás céljából is használják, elsősorban a szárított lombleveleket és a virágot. A népi gyógyászatban belsőleg fogyás kakukkfű zavarok, hólyaggyulladás, asztma és torokgyulladás kezelésére használják.

fogyás kakukkfű van e fogyása a bulimia nak

Külsőleg nehezen gyógyuló sebek és a torokgyulladás gyógyítására alkalmazzák. Hogyan alkalmazd?

Kapcsolódó cikkek

Teát vagy gargarizáló oldatot házilag is készíthetsz kakukkfűből: egy-két teáskanál növényt fogyás kakukkfű le 1,5 dl vízzel, percig lefedve hagyd állni, majd naponta többször fogyassz el belőle egy csészével, illetve gargarizálj vele.

Ellenjavallatok: a kakukkfüvet ne alkalmazd terhesség vagy szoptatás idején, mivel biztonságosságára vonatkozóan nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű adat. Gyömbér A gyömbérgyökér gyógynövényként már a korai szanszkrit írásokban is megjelent, ahogy régi kínai szövegekben és később az ókori görög, római és arab irodalomban is.

Közép-Európában a növényt a keresztes lovagok ismertették meg az itt élőkkel.

fogyás kakukkfű égő zsír szindróma

Ma Ázsia trópusi és szubtrópusi vidékein, Afrika egyes részein, Brazíliában és Jamaicában termesztik. Ezeket a területeken emésztést serkentő szerként alkalmazzák. Gyógyításra a hámozott, friss vagy szárított gyökértörzset használják, amely a föld alatt növekszik.

fogyás kakukkfű dtrim karcsúsító bahaya

A népi gyógyászatban elsősorban krónikus gyomor-bél panaszok, köhögés, vizeletürítési problémák, altesti panaszok, reumás betegségek és migrén kezelésére használják. A gyömbér élelmiszer formájában fogyasztva nem elégséges ahhoz, hogy gyógyhatást érj el vele.

Írta: T. Fodor Ildikó Aki gyakran főz, süt, az pontosan tudja, hogy egy-egy jól megválasztott és mennyiségben adagolt fűszer mennyire megbolondítja a legegyszerűbb étket is, fejedelmi lakomává varázsolva azt. Ám a legokosabb háziasszony sem biztos, hogy tisztában van a fűszerek rejtett erejével. Azzal, hogy hatékony fogyást segítő eszközként is tekinthetünk rájuk. Ha tehát úgy döntesz, hogy kipróbálod fűszerdiétánkat, akkor irány a konyha és fedezd fel, milyen — a fogyás terén is hatékony — fűszerek lapulnak a kamra mélyén, és melyeket kell okvetlenül beszerezned a hatékonyság érdekében.

De gyógynövényboltokban vásárolhatsz gyömbérport, amiből körülbelül egyharmad teáskanálnyit kell 1,5 dl vízben feloldanod, majd naponta elfogyasztani belőle két-három csészével. Ellenjavallatok: ne alkalmazd terhesség vagy szoptatás idején, illetve epekő vagy véralvadásgátló gyógyszerek szedése esetén. Szegfűszeg Az indonéz jövőre ezúttal fogyókúrás hölgy a késői középkorban jelent meg a gyógyászatban.

Gyógyításra a szárított, kézzel szedett rügyeket használják.

fogyás kakukkfű fogyókúra 21

Legfontosabb hatóanyagát azonban nemcsak a virág tartalmazza, hanem a kéreg és a levelek is. A népi gyógyászatban belsőleg gyomorbél-panaszok, fekélyek, külsőleg nátha és fejfájás esetén alkalmazzák.

Megosztás a Facebookon Aki télen adja fogyókúrára a fejét, annak nincs könnyű dolga, hiszen ilyenkor különösen jól esnek a laktatóbb, kalória gazdag falatok.

Az indiai gyógyításban fogfájás, szembetegségek, illetve emésztési panaszok esetén használják. A szegfűszegben található hatóanyag mindemellett fertőtlenítő hatású, és számos baktériumot megöl.

fogyás kakukkfű fogyhatsz 32 évesen

A legújabb kutatások során azt is kimutatták, hogy görcsoldó és gyulladásgátló hatásai is vannak.