6 ok, amiért a Squash a fogyás tökéletes sportja

Fogyni squash, Alakformálás 7. rész - Így fogytam 15 kilót szenvedés nélkül fél év alatt - Makeup Blog

Tartalom

  Szeretne leadni néhány kilót, de futás vagy kondizás helyett inkább valami játékosabb mozgásformát választana?

  Tudja, melyik ütős sporttal lehet a legtöbb kalóriát égetni? A helyes megfejtés a fallabda. Bár a tenisz, az asztalitenisz, de még a tollas is nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, mint a squash, átlagosan az utóbbival lehet a legtöbb kalóriát égetni.

  Interjú Céline Hadjedj-től, az F.

  Természetesen nehéz pontos számot mondani, elvégre az ember alkata és súlya mellett a játék intenzitása is nagyban befolyásolja, hogy ki mennyi kalóriát ad le egy óra alatt, ám összességében kijelenthető, hogy az ütős sportok közül hobbiszinten űzve a fallabdával lehet a legjobban fogyni.

  Miközben egy átlagos testalkatú 65—70 kg ember egy óra teniszezéssel körülbelül kalóriát éget, addig a fogyni squash esetében egy óra alatt kalória ég el.

  fehérjedús étrend lombik

  Ez persze valójában nem meglepő, a squash ugyanis intenzívebb, kisebb a pálya, kevesebb az üresjárat, és általánosságban kijelenthető, hogy gyorsabban jár a labda, mint a teniszben. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy túl nagy súlyfelesleggel a sérülésveszély miatt nem feltétlenül ajánlott a fallabda, vagy legalábbis mindenképpen érdemes profi szakemberrel edzeni, aki a számunkra megfelelő gyakorlatokkal mozgat meg minket.

  fogyás indio kb

  Egy óra fallabdázással akár ezer kalória is eléghet Az asztalitenisszel fogyni squash tollassal egyébként körülbelül egyaránt kalória égethető el egy óra alatt, bár az intenzívebb tollasozás esetén ez a szám akár ra is nőhet. Ám a zsírégetés szempontjából még így is egyértelműen a tenisz és a fallabda a legjobb a négy közül.

  karcsúsító sárkányok den

  Persze mindegyik ütős sportnak megvan a maga szépsége és előnye, így ha tehetik, próbálják ki mindegyiket, és döntsék el, melyiket játszanák a legszívesebben heti rendszerességgel. A kalóriaégetés mellett ugyanis ez sem utolsó szempont.

  hogyan lehet, hogy anyám lefogy